Saturday, September 17, 2011

Bidan Urut Bersalin - SELANGOR


Just nak share dengan bakal-bakal ibu yang melahirkan cahaya mata dan mencari info berkenaan bidan berurut yang duduk di sekitar SELANGOR dan KL

Senarai Bidan dan Rawatan Mengurut Selepas Bersalin Di Sekitar Selangor

Mak Cik Ara (Kg Raja Uda, Klang) .  Tel : 03-31687149    (rawatan mengurut selepas bersalin, pakej penjagaan selepas bersalin, bersunat untuk bayi perempuan, urut untuk mendapat cahaya mata dan lain-lain yang berkaitan dengan wanita. Mak cik Ara mendapat ilmu berbidan secara turun temurun dari nenek dan ibunya.) Urutan cara lama yang sangat efektif.

Cik Bedah (Sungai Ramal, Kajang). Tel : 03-87349281 (rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Untuk khidmat lain yang berkaitan, sila tanya pada Cik Bedah) - sumbangan Izan Ismi

Embah Duk (Sungai Merah, Kajang). Tel : 03-89257006.(rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Untuk khidmat lain yang berkaitan, sila tanya pada Embah Dut) - sumbangan Izan Ismi

Kak Dah (Kajang) Tel : 0169045167 . Rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin.

Kak Sutinah (Shah Alam, Selangor). Tel : 019-3698449. Rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Urutan tradisional cara Jawa (kak Sutinah mendapat ilmu berbidan dari ibunya) - rujukan The Star

Puan Ani ( Putra Heights , Subang). Tel : 017-396 9031 (rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Untuk khidmat lain yang berkaitan, sila tanya pada Puan Ani)

Makcik Salmah (Area Putra Perdana, Puchong, Selangor). Tel : 03-83195090. (rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Makcik ni kena ambil dia. Dia takde transport and dia urut waktu malam jer sebab siang dia jaga cucu) - sumbangan Ezad Hasshim

Puan Ramlah (Parit baharu, Sabak Bernam, Selangor). Tel : 03-32137496(rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Untuk khidmat lain yang berkaitan, sila tanya pada Puan Ramlah)

Mak Cik Nab ( Taman Melati, Gombak). Tel : 03-41075585 (rawatan mengurut selepas bersalin, pakej penjagaan selepas bersalin dan membetulkan uri yang ke bawah (placenta previa). Sumbangan Abang Rie & Kak Imah

Puan Hani (Bandar Baru Bangi) . Tel : 012-3166074. Rawatan selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. (sumbangan Intan Idayu)

Makcik Ramlah, Kuang, Sg Buloh, Selangor. Tel : 017-3763381 / 03-60371204 - sumbangan ailin

Kak Timah, Bandar Baru Sg Buloh. Tel : 03-61565421 - sumbangan ailin

Kalsom bte Saat, Lot 2138, Jalan Persiaran Hamzah Alang Meru, 42200 Meru Klang. Tel : 019-3636657. (rawatan mgurut selepas bersalin n pakej penjagaan selepas bersalin. Urutan tradisional cara jawa. Untuk khidmat lain yg bkaitan,sila tanya mak som - sumbangan eisya

HUZAIMAH MOHAMAD. Tel : 014-3286478 - No.43, Lorong Tepi Sungai 3, Taman Kota Jaya, 41100 Klang, Selangor - sumbangan Kyra

Kak Esah Tel : 016-3908180 - dia boleh ngurut org bersalin, nak zuriat, dan ngurut seluruh badan atau bahagian2 tertentu. Bertungku dan bertagas juga boleh, serta mandi. Kak Esah ni dekat Batu Caves, jalan nak ke Ulu Yam. Urutan dia sedap..best sangat...tak terlalu kuat terutama bagi yang tak biasa mengurut.

Nenek Melah - Tel : 0192054640. Bidan ni orang panggil Nenek je..dia boleh ngurut untuk dapatkan zuriat, berkesan sangat...tapi dia tak ngurut untuk lepas bersalin. Dia jugak arif bab-bab lain.

Bidan Jah (Ustazah Jah) - Tel : 016-3414577. Selayang Baru (Berhampiran Balai Polis Selayang yang Lama dan Pasar Harian) - sumbangan Hamidah Shamsuddin

Mak Yang - Tel : 012-3600047. Km 13,Jalan Bernam, lot 113, Lorong Haji Janor45500 Tg.Karang Selangor - sumbangan Kamarulramdan

Makcik Han - Tel : 017- 3951484. Damansara Puncak Ara, Petaling Jaya
Urutan sgt berkesan pada harga berpatutan. Dalam 10 hari urut, saya dah turun 12 kg - sumbangan Aisha Ahmad

Nenek merah - Tel :03 31491007. Tempat Olak Rempit,Banting. Malam Jumaat tidak mengurut. Sumbangan Lin

Nenek Hamidah - Tel : 012-4819795. Presint 16 Putrajaya . Sumbangan Lin

Cik Ayu. Tel : 03-77810377. Taman Medan PJ. Sumbangan Lin

Yati - 012-8546760. Bandar Tasik Puteri Rawang Selangor

Mak Ita - 013 325 4384 Puchong Prima 


8 comments:

  1. bagus info nie...

    kalau tersalah urat boleh call untuk beruurut.

    tq

    SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK
    Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, Insyaallah

    http://www.hairekahfi.net/

    ReplyDelete
  2. Hi, very good information!
    Tapi macam mana tau makcik urut sedap tak?

    ReplyDelete
  3. salam all... info ni sy dpt dr blog bengkung moden.

    ReplyDelete
  4. Salam semua, sesiapa yang bakal menjadi dan ingin kan uritan selepas bersalin saya syorkan kak suri 0123449417, saya pernah berurut anak kedua dgnnya sedap urutannya, hilang lenguh2 dan sengkak dia membuatkan perut dan peranakan saya rasa sungguh selesa, amik pakej 3 hari.mmg lega dan berbaloi dgn duit yg kita laburkan.. Service dia pun bagus,,mmg sedap badan selepas urut... Tak kedekut petua lg.. Ada pakej lengkap berurut,bertangas sekali sauna dan bertungku. Yg best dia drive sendiri kerumah dan caj sikit duit minyak.. Senang tak payah jemput hantar..dulu urut denfan satu mak cik kena ambik dan hantar... Agak payah sikit.. Hubby keje lak.. Untuk semua kak suri ni urut di seri kembangan dan sekitaranya.. Itu aje saya nak share...semuga semua selamat diberkati Allah.

    ReplyDelete
  5. ada tk yg bleh ambik pakej 20 hari urut bersalin yg meliputi urut bdn, tungku, tangas, pakai bengkung, mandi baby dn masak...harga dlm RM1000 hingga RM1200...tukang urut saya tu tk boleh ambik sbb dh ada org booking dia...saya dok area tmn keramat...klau bleh org urut tu bleh dtg sendiri ke rumah...org urut saya mmg ambik harga tu...

    ReplyDelete
  6. klu nak urut bersalin dan perawatan lepas bersalin (bertungku, berparam, berpilis, bertapil, berbengkung, bertangas), pengurusan uri, urut biasa, refleksologi boleh hubungi kak sue 016-9291330 utk temujanji.....juga ada diadakan kursus/kelas urut bersalin, urut tradisional, refleksologi

    ReplyDelete
  7. UrUt Ibu Bersalin, Kembali seri, Urut Tolak angin , dan lain-lain rawatan masalah wanita. layari http://qamaranggunbeautyspa.blogspot.com
    macam2 petua ibu hamil, dari seorang bidan muda yg berpengalaman lebih dari 15 tahun dalam ilmu perbidanan..
    hubungi 011-12372712-pn.Qamar

    ReplyDelete
  8. List tambahan. Kak siti dari Bkt tinggi kelang.dulu dari kajang.lebih koprehensif n plbgai rwtn jk mau. Call 0172907879, whatsapp 0172465667. Lwt www.urutserisiti.com details.

    ReplyDelete