Thursday, October 20, 2011

My Little B ~ 1 Month

Pejam celik, kejap je masa berlalu, My Little B da masuk hari ke-32 hari, alhamdulillah... Yeay... Today ada appointment dgn Klinik Desa untuk suntikan Hepatitis Dos 2...
Ammar wake up, honey
Ammar bangun awal jam 7 pagi biarpun tidur lewat semalam dengan karenah nye yg xnak tidur, nangis je sepanjang malam,  pastu bila da terlelap kat riba, bila letak kat tilam baby, boleh plak dia buka mata dia luas-luas. Susu dah bagi, pampers da tukar, perut, lutut, betis pun dah sapu dgn minyak yu yee Cap Limau.

Last sekali xda cara, ternampak la bouncer Mickey yang telah siap sedia tepi dinding, bila letak je atas bouncer n enjut2 sikit, tidur akhirnya...

Fuhhhh... Sangat lega... akhirnya Little Ammar beradu. Biarpun jam menunjukkan pukul 5.30 pagi. Pe lg Mama n Nanny pun ambil kesempatan untuk tidur sekali. Kesian kat Mama n Nanny yang setiap hari bersengkang mata. Kdgkala dodoikan Ammar sampai tersengguk2.

Inilah yang dinamakan PENGORBANAN... Baru awak tahu CIK SALMAH...

 Bila dia ngaruk, buat aku geram nak gigit2 je. Naik meroyan. Kalo x sabar n x cukup kuat tu la gaknya jd perkara x baik bila otak dihasut setan cam kat berita.

Bila dimandikan Ammar memang cukup suka... X pernah dalam sejarah, dia menangis. Sampai di Klinik, Ammar ditimbang, 3.6kg dgn ukuran panjang badan 51cm, naik la 4cm.... Wah... naik lagi... Alhamdulillah...   Mesti dpt pujian dari Mr Hubby,  "Pandainya Mama Ammar ni..." [sgt suke dipuji mcm tu] kira da pass la jd mummy kpd budak yg kuat nangis].

Aku x sure ujian lutut tu utk apa dibuat? Tapi mengikut kata nurse Ammar xda masalah. Normal sume... 

Jadi anak yang sihat dan kuat,ye Ammar. 

Tiba time nak kena inject, aku cuak sebenarnya. Nak suruh Nanny pegang tapi nanti sampai bila2 la aku x berani. Dgn rs cuak2 pun pegang juga la peha n tangan Ammar supaya x bergerak masa nurse nak cucuk. Nurse bagitau inject ni sakit sikit bila ubat masuk. 

Semestinya lumrah anak kecil bila jarum menembusi pehanya yang baru nak berisi... Menangis... X sampai hati gak... Tapi Mama kena kuat hati dan semangat...

Nasib baik Ammar nangis sekejap je... Ammar anak yang kuat la, Mama...

Layan perasaan pas kena inject

No comments:

Post a Comment