Tuesday, December 27, 2011

Shopping Time!!! Yeayyy~~~~~~~~~~~~

Memandangkan Mr Hubby dah balik dari outstation... so apa lagi... ajak la dia berjalan2... hampir 2 minggu duk umah... 

Seawal 9 pagi dah keluar rumah... Little Ammar pun awal bangun n mandi untuk hantar Nanny ke TBS BTS... Sedih je muka Nanny nak tinggalkan Ammar...


Angry Bird Boy
Papa & Ammar
Buat muka garang konon...
Asyik Papa je, mana mama...
Mama, Nanny & Ammar

Saturday, December 24, 2011

Madam X???

22/12/11 dalam jam kurang lebih 5 petang...

Aku menerima panggilan telefon daripada nombor yang tak dikenali. Tertera nombor telefon 03xxxxxxxx. Tanpa menduga sesiapa aku terus la angkat. Suara wanita di hujung sana.

Assalamualaikum...

Waalaikummusalam, jawapku.

Sis ada jual beg 5in1, saya ada tengok iklan yang beg warna merah, biru gelap, purple n etc... warna merah dan purple ada tak?

Suka Duka Bisnes Online

Seronok bila dapat jadi bos, tanpa perlu keluar rumah saban hari dan dalam masa yang sama tidak risau untuk menghantar baby Ammar untuk dijaga oleh pengasuh. Baru mencuba bisnes online selama sebulan, pengalaman yang amat manis dan ada juga pahit terpaksa ditelan.

Yang manisnya apabila, ada customer yang bertanya mengenai produk yang kita jual, dan melayani setiap ragam mereka. Memang ada yang prihatin, terlalu prihatin dan ada juga yang begitu menyenangkan. Aku sememangnya suka melayan orang dan tidak kisah dengan customer yang ada kalanya fussy. Aku hanya menganggap mereka ini tidak suka sekiranya tertipu dan ingin beli sesuatu dengan teliti dan kualiti yg setanding harga...

Wednesday, December 21, 2011

Selamat Ulangtahun Sayang...

10/12/10
Mengimbau kenangan setahun yang lalu, bila aku dan Si dia diijabkabulkan menjadi pasangan suami isteri yang sah. Indah saat itu.
Aku terima nikahnya....
10/12/11


Tahun ni aku sambut ulangtahun dalam keadaan berjauhan. Mr Hubby ditugaskan bekerja di Sarawak selama hampir 2 minggu...


Namun ucapan Selamat tetap tidak dilupakan...


Aku harap rumahtangga yang terbina atas jalinan kepercayaan Jodoh itu atas ketentuan Allah berpanjangan dan diredhai, bahagia di duania dan di akhirat, dilimpahi rezeki yang halal dan dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah, cerdik akal, baik akhlak dan budi... Amin...



Macam mana perasaan U lepas setahun jadi suami I???


I rasa bahagia sangat dengan kehadiran Ammar, kehidupan makin tambah bersinar. 

Monday, December 12, 2011

Bila Little Ammar Teman Mama

Thanks to My Lovely Son, Ammar coz teman Mama pos barang customer. Bila dah besar sikit Ammar kurang meragam. Mungkin memahami.


Cian anak Mama sampai tertidur...

Pejabat Pos



Thursday, December 8, 2011

Surat Cinta Pertama Ammar

Tin Tin... Agaknya bunyi apa la tengah hari camni... Rupanya Mr Posto... Dia hantar parcel la...

Ye Encik... 

Encik Muhammad Ammar Raziq ada?

Ada, Encik... Tapi dia kecik lagi xleh nak sign penerimaan parcel... Mak dia boleh x?

Boleh...

Ish... sapa la bagi Ammar ni surat... Huih kekecik da ada peminat...

Bahagian sender tulis Mama Nurin... Ish Mama mana satu plak si Ammar ni... Nak kena ni!!!


Punyer la excited Mama Ammar nak membuka surat ni...

Nak tahu apa isinya, sbb xda sape inform by phone or fb nak anta barang. Aku pun xda beli apa-apa untuk Ammar secara online...

Apa isinya ya???


Upenya ni isinya surat cinta Ammar... 

Baru teringat akan seorang hamba Allah ni. dia baru buka bisnes online, hari pertama dia upload pic baju ni... Aku pun tegur la die... A is For Ammar la, Mama Nurin... 

Xda inform apa-apa, muncullah bungkusan ni... 

Thanks to Mama Nurin. If ada yang berminat nak beli dgn Mama Nurin ni boleh la ke laman Fb dia.

Just click HERE



Tuesday, December 6, 2011

Ceritanyer... Bila Ammar 2 Bulan

hi buddies, lama betui x update blog... hui busy sungguh... x larat rasanya... ye la da mula bisnes ni di samping jaga baby. Mencabar sungguh hidup ini. Nak x nak harus diteruskan.

Bisnes makin hari makin tambah permintaan. Alhamdulillah. Kehadiran Ammar Raziq dalam hidup Mama & Papa memang membawa rezeki, Sayang...

Ammar mmg anak yang aktif, tapi sifatnya yang satu sejak dari lahir iaitu suka memangis dah kurang, sekarang melayan Ammar yang suka ajak Mama, Papa n orang lain berbual. Termasuklah Doc yang buat check up. Mulutnya ngoceh je...

Seronok layan... Suka senyum, ketawa dan menjerit...


Semalam pergi Carrefour, haiyo... 1 pasaraya dengar suara dia... Malu dibuatnya... Tu belum besar lagi.

I dah pandai meniarap... Baru 2 bulan lor...
Seronok lihat perkembangan Ammar yang aktif dan sihat. Perasaan yg sukar untuk diungkapkan. Susah nak percaya untuk tinggalkan dia ddengan orang lain. Biarpun kadangkala sukar untuk mengepos barang customer.