Friday, January 6, 2012

Azam Tahun Baru

2012

Setiap kali masuk je tahun baru, mesti semangat pun kena baru... Azam harus ada... 

Bangun tidur, muka ceria je... Ye lah kan da tersemat apa yang nak dicapai tuk tahun ni... Antaranya:

1. Aku nak turunkan berat badan cam masa anak dara...
 Target 45kg... Skrg berat da overdos 55kg. Ye lah kan org baru pas bersalin, camtu la... Bek2 body slim, jd cam tong... Sedih & tension bila fikir. Nak cari baju n seluar amatlah susah... Dulu saiz XS now terpaksa pakai saiz L.

2. Berkerjalah kita...
Harus... kena ubah ekonomi keluarga... Walaupun sebelum ni aku x keje, tp ada wat bisnes sampingan. Ada la duit masyuk sikit2... Kena berdikari, anything happens di masa akn datang kita x tau. So kena sediakan payung sebelum hujan...

Semalam pi interview, alhamdulillah trus diterima untuk mula bekerja pada hari Isnin ni 9/1/12. Boss memg tolerate orangnya. Lebih byk minta opinion aku sebelum buat keputusan tuk salary n apa kerja yang akan aku buat. X memaksa. Semoga aku boleh berjaya.

3. Rumah
Ini pun salah satu yang amat penting dalam kehidupan... Tempat berteduh... Harga rumah makin mahal, thats y selalu kena survey. Cuba cari rumah yang selesa dgn harga yang berpatutan.

4. Impian Mr Hubby
Hubby punya impian tuk memiliki superbike. Bila lalu depan kedai Bikerz sure dia tengok je dari jauh. Hanya kata-kata yang menyedapkan hati keluar. Insya Allah, jika habis hutang kereta, ada rezeki kita beli 1 je, Hubby.


5. Pengasuh Little Ammar
Ini yang buat aku x tidur malam memikirkan siapa yang akan jaga Ammar. Risau hati... tapi syukur ke hadrat Ilahi, semalam mas acari-cari pengasuh, Mummy bagitau ada jiran dia tuk jaga Ammar. Memang da lebih dari 3 tahun jadi pengasuh. Kesian anak mama... Rasa x sampai hati nak tinggalkan dia... Tp nak buat macam mana. Ini yang aku mahukan. So hati, kuatlah ye.

No comments:

Post a Comment