Thursday, August 30, 2012

Azam 2012 seakan tercapai...

Kembali ke senarai Azam 2012:


ü Aku nak turunkan berat badan cam masa anak dara...
 Target 45kg... Skrg berat da overdos 55kg. Ye lah kan org baru pas bersalin, camtu la... Bek2 body slim, jd cam tong... Sedih & tension bila fikir. Nak cari baju n seluar amatlah susah... Dulu saiz XS now terpaksa pakai saiz L.

Alhamdulillah akhirnya tercapai azam turunkan berat badan. Now berat tinggal 48kg je disebabkan alahan muntah 2 bulan lepas. So nampak la slim raya ni... Perut je nampak muncit. Hehe... Sebab anak Mama dah membesar dalam perut ni...


ü Berkerjalah kita...
Harus... kena ubah ekonomi keluarga... Walaupun sebelum ni aku x keje, tp ada wat bisnes sampingan. Ada la duit masyuk sikit2... Kena berdikari, anything happens di masa akn datang kita x tau. So kena sediakan payung sebelum hujan...

Semalam pi interview, alhamdulillah trus diterima untuk mula bekerja pada hari Isnin ni 9/1/12. Boss memg tolerate orangnya. Lebih byk minta opinion aku sebelum buat keputusan tuk salary n apa kerja yang akan aku buat. X memaksa. Semoga aku boleh berjaya.

Alhamdulillah akhirnya tercapai azam untuk bekerja. Hampir 8 bulan bekerja. Berbagai cabaran datang yang sangat menguji dan kadangkala buat aku lemas.

ü Rumah
Ini pun salah satu yang amat penting dalam kehidupan... Tempat berteduh... Harga rumah makin mahal, thats y selalu kena survey. Cuba cari rumah yang selesa dgn harga yang berpatutan.

Alhamdulillah akhirnya tercapai azam untuk ada rumah sendiri. Biarpun kecil tapi cukuplah untuk kami anak beranak berteduh di masa akan datang. Kami beli apartment je, ground floor, 3 bilik 2 bilik air siap renovate: ada tambahan kabinet dapur dan plaster siling, Harga RM113K. Rumah kami atas nama Mr Hubby memandangkan beliau tak nak aku menanggung sebarang hutang.


ü Pengasuh Little Ammar
Ini yang buat aku x tidur malam memikirkan siapa yang akan jaga Ammar. Risau hati... tapi syukur ke hadrat Ilahi, semalam mas acari-cari pengasuh, Mummy bagitau ada jiran dia tuk jaga Ammar. Memang da lebih dari 3 tahun jadi pengasuh. Kesian anak mama... Rasa x sampai hati nak tinggalkan dia... Tp nak buat macam mana. Ini yang aku mahukan. So hati, kuatlah ye.

Alhamdulillah, pengasuh Incik Ammar adalah yang terbaik. Menjaga dan mendidik Incik Ammar dengan penuh dedikasi. Incik Ammar juga tiada masalah sepanjang dijaga beliau. Sangat tabik dengan cara beliau mengasuh anakku dengan lembut dan penyayang. Aku pun dah anggap beliau macam keluarga sendiri.


Ø Impian Mr Hubby
Hubby punya impian tuk memiliki superbike. Bila lalu depan kedai Bikerz sure dia tengok je dari jauh. Hanya kata-kata yang menyedapkan hati keluar. Insya Allah, jika habis hutang kereta, ada rezeki kita beli 1 je, Hubby.

Masih belum tercapai lagi impian Mr Hubby, Insya Allah, lagi 2 tahun, hutang kereta habis. Jika tiada aral, tercapailah hajat Mr Hubby

sekadar hiasan : kawasaki ZX6R



No comments:

Post a Comment