Wednesday, October 17, 2012

DIARI KEHAMILAN II - BABY 6 Bulan OK... MUMMY LAGI OK...

Alamak... da pukul 8.00 pagi... lewat sampai dek kerana berita gembira... Huhu... Sorry Abang, Mama x sempat nak hantar Abang gi umah Mak...

Sampai klinik, orang da ramai... bila punch dpt no. 12... Huwa sedihnya... Hikhik... Sure lambat kan... Duk menunggu sambil tunggu, call mak di kampung... Wa sonok dengar sore mak nak khabarkan berita gembira.



Dengar suara mak sayu... Mak gembira dan bersyukur...

Pukul 9 pagi baru dipanggil masuk bilik rawatan...

Tekanan Darah 110/80
BHP 10.0
Berat badan 51kg

Alamak... ni yang merisaukan, BHP turun mendadak daripada 12.6. Abis la kena bebel dgn nurse... di samping tu juga dapat ubat satu bundle... huwa... banyak betul... nurse ckp obimin tu x cukup khasiatnya. so kena amik acid folic yang bulat kecik warna kunig berserta ubat tambah darah n lain-lain...

Lagi 2 minggu pula ada appointment MGTT... ni la yang bikin aku pusing... x suka minum air gula... Pesan nurse lagi kena puasa start jam 8 malam. X boleh makan nasi... 

Berat badan pula naik 2 kg... Risaunya la... Tak apalah untukmu wahai anak.. 2nd pregnant ni Mr Hubby da x pernah teman untuk check up bulanan. Katanya da ada pengalaman... Sedih juga dalam hati...

No comments:

Post a Comment