Thursday, November 22, 2012

RUAM LAMPIN BAYI

Tenangkah anda melihat bayi atau anak kecil anda merengik...???


Sampaikah hati anda mendengar jeritannya setiap kali anda mencuci punggungnya selepas membuang air besar...???

Saya pernah mengalaminya...

Hampir seminggu anak yang disayangi mengalami masalah cirit birit...

Menitis air mata bila mencuci najisnya kerna dia meronta-ronta kesakitan akibat lapisan kulit yang semakin nipis dan melecet akibat kerap membuang air besar, begitu juuga setiap kali kencing.

TESTIMONI AGEN 

"Nk share penangan MASKER - MV keluaran SUSUK DARA RESOURCES utk bby boy agent..masa ni umur dia baru 58hari..masalah ruam kt bontot..walau tahu MV nie utk put put wanita..nekad je la sapu ckit kt bontot bby..skali sapu je..terus hilang ruam..hehe..hubby pun hairan..siap tanya lg kita letak ubat apa kt bontot bby..sbb sebelum nie guna ubat farmasi, paling cepat sembuh pun 4-5 hari dgn 3 x guna setiap hari..sib baik terlintas nk ambil pic..bole buat testimonial"

MV- rm25/pek.. untuk baby, sapu tipis

Tuesday, November 20, 2012

DIANA DANIELLE HAMIL - TAHNIAH

sewaktu majlis pertunangan

KUALA LUMPUR: Aktres jelita, Diana Danielle Danny Beeson, 21, isteri kepada pelakon terkenal, Farid Kamil Datuk Dr Zahari, 31, yang baru berkahwin awal bulan lalu kini mendakwa mengandung.


Diana Danielle berkongsi kegembiraan itu yang melalui akaun rasmi Twitternya yang dipetik melalui portal gosip selebriti hiburan, www.rotikaya.com.

Portal itu menyebut, Diana menulis - “The most precious birthday present, thanks Allah SWT” dan disertakan sekeping gambar alat uji kehamilan yang menandakan dia kini hamil.


“Ulang tahun kelahiran Diana Danielle jatuh pada 22 November 2012 ini dan tidak disangkal lagi ini merupakan hadiah buatnya dan Farid Kamil,” kata laporan itu.

Farid dan Diana bernikah pada 3 November lalu dalam sebuah majlis ringkas di tepi tasik Hotel Flamingo Ampang, Kuala Lumpur.


Sementara itu, menurut seorang sumber rapat kepada Farid, dia mengesahkan perkara terbabit dan Farid memberitahu dia gembira dengan perkembangan terbaru itu dan bakal menjadi bapa.


Malis pernikahan

Monday, November 19, 2012

BACKOUT ONLINE SELLER

Memandangkan ingin bercuti ke Cameron highlands, aku membuat persiapan pakaian tidur malam yang tebal untuk Incik Ammar. So mula la mencari jumper lengan panjang yang sesuai...

Pada 9.11.2012, aku memulakan pencarian di satu group Baby Stuff Only! dan ternampak sales yang dibuat oleh seorang peniaga online ni... Jom ikuti perbualan kami...







Apa yang membuat aku sangat terkilan, aku dah bagitau aku nak urgent n made payment pada 9.11.2012 dan mengharapkan dia pos pada hari Sabtu, jadi sempatlah sampai pada hari Isnin memandangkan kami akan bergerak balik ke Kedah pada malam Isnin tu.

Tapi sepanjang hari aku tunggu abg pos laju hon depan rumah, tapi tidak kunjung tiba. berbekalkan tracking no yang diberi padaku pada 9.11.2012 sungguh mengecewakan bila mana result yang keluar no record found dan aku mengesyaki barangku masih belum dipos kerana masih tiada dalam sistem pos laju.

Aku masih senyap menunggu... dan masih memegang kata2 si penjual ni...

Lewat jam 7 malam aku pm Si Penjual ni, sememangnya aku rasa giler hampa sbb dia kata dia pos pukul 4 petang. patutlah xda dalam rekod pos laju.

Aku tahu perihal cuti umum, thats y aku buat payment pada 9.11.2012, dan dia boleh pos 10.11.2012.

Jadi 12.11.2012 aku boleh terima barang. Aku tahu prosedur pos laju. Aku sebagai customer da bagitau awal2 sblm buat payment bahawa aku urgent. Takkan la x boleh nak faham. Aku juga peniaga online. Pernah juga aku pos brg customer pada hari Sabtu, dan Isnin kemudian barang sampai ke tangan customer. Tapi kalau dah lambat pos lewat petang, memang la pos laju tak proses. Dia menerima bayaran aku pada pukul 3 petang adalah pada hari Jumaat. Bukan Sabtu. Jika lambat atau ada sebarang masalah, susah ke nak inform. SMS or PM di FB. X rugi la hanya dengan RM0.10 SMS.

Harap ianya menjadi pengajaran kepada aku, kawan2 dan peniaga online di luar sana.



Di pos selepas pukul 5.59pm. thats y la x dapat sampaikan... x seperti yang dikatakan pukul 4 petang

Friday, November 9, 2012

TEMUDUGA KERAJAAN

title je da seram semacam je rasa... Persediaan macam mana???

Tetibe teringat la 1st time temuduga kerja dengan pihak Telekom Malaysia untuk projek jalur lebar. Memang lawak giler la...

Main tibai je apa yang ditanya. Ada satu soalan yang buat aku ingat sampai tua...

Apa perkembangan tanah rancangan Felda???

Jawapan aku, ada jalan raya, sekolah, ladang-ladang getah dan kelapa sawit. Kena gelak je dengan pegawai-pegawai tu...

Hahahahahahaha...

Memandangkan aku kurang berminat dengan kerja itu, tapi siapa sangka, aku diterima sebagai seorang pekerja Pusat Jalur Lebar Komuniti.

Haaa... yang kali ini x boleh nak buat hal ok... Kena study betul-betul Jabatan tempat aku akan ditawarkan kerja dan isu-isu semasa dan ekonomi Malaysia juga. Memandangkan jawatan yang ditawarkan untuk peringkat Ijazah Sarjana. Sure ramai pesaing...

Ok, jom checklist barang-barang yang nak dibawa esok:
  1. Kad pengenalan
  2. Surat tawaran temuduga
  3. Resume ringkas
  4. Gambar berukuran passport


Memandangkan perut dan membuyung, so kenalah cari baju berwarna gelap... br nampak slim... ewahhh...

Jangan nak perasan ok, anda dah 7 bulan... Hehe...

Sampai kena tegur dengan member, perut dah besar baru nak pergi interview...

Cakap siang pandang-pandang ok, perut i cute... Rezeki anak namanya, dulu time Ammar pun tengah sarat la dapat exam PTD, tapi tak pi...

Doakanku moga dipermudahkan urusanku, ye kawan-kawan....


Checklist dokumen yang diperlukan


No giliran ku... orang ke 18...



Kawasan dalam pejabat SPA, Putrajaya...


Sebelum balik, duk berangan. minta tolong pegawai yang bertugas tolong amik pic...


Thursday, November 8, 2012

GAYA STUNT INCIK AMMAR


Makin hari Incik Ammar semakin

              • Cerdik
              • Lasak
              • Pandai ambil hati Mama Papa
              • Kuat sengih
              • Suke buat lawak 
              • Suke buat Mama panik dengan aksi stunt yang menakutkan
              • Sihat walafiat
              • Tinggi
              • Cengeng bila nak beradik
              • Dengki kat Mama
              • Nak dukung je
              • Tidur suka peluk Mama
              • Suke buat muka comel
              • Da pandai salam, flying kiss
              • Perangai cam papa


Beberapa hari lepas, Ammar panjat kerusi meja dapur, aku duk kat ruang tamu. Dia cuba nak melompat dan akhirnya kepala sampai ke lantai dulu...

Fuhhhhhhhhhhhhhh...

Nasib baik ada Papa kat dapur. Tu pun sempat sambut guna kaki je...

Sekali lagi hilang darah di mukaku... Huhuhu...

Panik betul la...

Da puas nangis, dia tarik2 baju Mama, n sengih-sengih...

Abang, pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... Jangan buat Mama macam ni... Mama takut tau...

Saturday, November 3, 2012

BELI EMAS ONLINE

Wah.... Berani sungguh ye... Nak beli emas online nih, mesti duk terfikir-fikir soklan-soklan yang bakal keluar...

1. Tak takut kena tipu ke?

2. Emas betul ke 916, mana tau dapat emas korea je?

3. Tak hilang masa pos ke?

Insya Allah, jika duit beli tu berkat, pasti Allah lindungi...

Ye x?

Aku baru je join bisnes Jamu Susuk Dara...

Dan berkat dari usaha dapatlah rewardkan diri sendiri dengan subang emas 916... 

Simple je sebab aku x suke yang berserabut pun.

Aku beli online dari Kak DHIA EMAS [leh klik link]

Harga emas yang ditawarkan cukup murah dari harga pasaran...

Alhamdulillah lepas bank in aku terus bagi details pada kak Dhia...

Keesokan harinya sampai lah subang ku...

Takut juga nak beritahu pada Mr Hubby, tapi kena bagitau juga... Sebab kena minta tolong Mr Hubby yang pakaikan...


Sebelum itu, aku bawa juga ke kedai emas berhampiran rumah, utk check sama ada emas betul atau x dan berat...

Confirm...

Emas 916 dengan berat yang sama...

Alhamdulillah...

Thursday, November 1, 2012

REZEKI NAK MAI... DURIAN RUNTUH... BR1M KEMBALI...

Alhamdulillah, kalau semlam dengar berita mengenai duit durian runtuh dari FELDA untuk anak-anak Felda Generasi Kedua...



Hari ini pula, berita baik mengenai permohonan BR1M untuk kali kedua. So boleh la mencuba nasib sekali lagi menghantar permohonan.

Moh ler isi borang, online je utk update maklumat memandangkan Mr Hubby pernah memohon https://ebr1m.hasil.gov.my



Sebelum tu, kenalah check daftar pemilih dulu


Klik SINI untuk borang PDF

Lumiglow Untuk Semua

Kebaikan Krim LumiGlow® Secara Ringkas :

Krim ini dapat membantu mencegah & merawat masalah kesihatan anda;
Membantu menjadikan kulit anda lebih cantik;
Boleh membantu masalah kesihatan dari hujung rambut hingga hujung kaki.

Kesihatan & kecantikan adalah perkara yang paling utama untuk dipelihara. Namun, cabaran untuk penjagaan keduanya semakin hebat akibat kesuntukan masa, kekurangan pengetahuan dan ketiadaan alternatif yang mudah. Mujurlah dengan LumiGlow, kini anda mampu untuk menjaga taraf kecantikan & kesihatan anda dengan cara yang mudah & pantas!

KELEBIHAN LumiGlow®

Lumiglow boleh membantu dan digunakan untuk sesiapa yang mengalami masalah seperti di bwh ini :

1) Masalah Kesihatan
2) Masalah Kecantikan
3) Prestasi Seksual Merosot
4) Payudara Mengendur
5) Jeragat
6) Masalah Kesuburan
7) Darah Tinggi
8 ) Luka & Cedera
9) Uban
10) Keguguran
11) Senggugut
12) Kencing Manis
13) Rabun
14) Sakit Lutut
15) Ketumbuhan Payudara
16) Buasir
17) Kulit Mengendur
18) Angin Pasang
19) Kencing Tidak Lawas
20) Resdung
21) Migrain
22) Katarak
23) Ketulan Tiroid
24) Migrain
25) Lumpuh
26) Payudara Kecil
27) Ketagihan Rokok
28) Angin Ahmar
29) Kulit Sensitif
30) Batu Karang
31) Sakit Kepala
32) Sakit Saraf
33) Kegemukan
34) Sakit Pinggang
35) Batuk Kering
36) Tiada Zuriat
37) Penyakit Kulit
38) Kitar Haid Tidak Normal
39) Fibroid
40) Sakit Gigi
41) Hormon Tidak Seimbang

******************************************************************

.

BAHAN-BAHAN LumiGlow®

Dioscorea villosa (Keladi Liar) – Pokok keladi yang unik ini , mengandungi lebih daripada 50 pencetus hormon. Ianya dianggap sebagai bahan terkini di dalam perubatan biologi dan dikenali sebagai bahan yang paling penting di dalam terapi hormon (digunakan sendiri). Oleh kerana pokok ini hidup di tempat yang tidak tercemar, ia mempunyai bahan penyembuh sendiri, apabila digunakan oleh manusia, bahan ini merangsang penyembuhan sendiri dan pengaktifan semula organ-organ. Kesan yang paling penting sekali ialah bahan ini boleh membantu di dalam mengaktifkan, menyeimbangkan penghasilan hormon, memastikan kita sentiasa menerima hormon yang sesuai apabila tubuh kita memerlukannya. Tambahan lagi, bahan aktif tumbuhan ini iaitu Diosgenin, diketahui mempunyai sifat antiradang. Kini, krim keladi liar ini telah banyak digunakan dalam membantu menyeimbangkan hormon, meningkatkan tenaga, stamina dan daya ketahanan, serta membuatkan kita berasa muda, kuat dan lebih bertenaga. Untuk wanita, bahan ini berkesan dalam mengurangkan simtom-simtom premenstrual dan menopos.

Bahan-bahan lain seperti :

Ekstrak Aloe Vera – Aloe Vera adalah satu-satunya ramuan persolekan semulajadi yang terunggul setakat ini. Ia berkesan untuk menyerlahkan kulit, agar kelihatan lembut, licin, berseri & mengurangkan penuaan.
Ekstrak Kacang Soya – Kacang soya mengandungi bahan semulajadi yang mirip kepada hormon wanita. Secara tradisional, makanan mengandungi soya telah menjadi makanan untuk penduduk Cina dan Jepun, di mana insiden-insiden penyakit kanser yang bergantung dengan hormon seperti kanser payudara dan kanser prostat adalah rendah.
Ekstrak Biji Anggur – Ekstrak biji anggur merupakan faktor anti-pengoksidaan yang terunggul setakat ini, berkesan untuk mencegah kerosakan radikal-radikal bebas terhadap sel-sel, 20 kali lebih kuat daripada Vitamin C dari segi antioksidannya.
Vitamin E – Vitamin E yang diserap oleh kulit akan tertinggal pada tisu-tisu kulit untuk melindungi kulit daripada kerosakan radikal bebas.

Cara Penggunaan LumiGlow®

Urutkan perlahan-lahan setengah sudu teh krim ini dua kali sehari di leher, atas lengan(ke atas), payudara (keatas dan ke dalam), belakang badan berhampiran pinggang(ke bawah), pergelangan tangan(bulatan ke atas), perut(bulatan arah jam), bahagian dalam peha(bulatan ke atas).
Jika terdapat tindakbalas berlarutan, hentikan penggunaan dan rujuk kepada individu yang memperkenalkan produk ini. Tidak disarankan penggunaannyaoleh wanita hamil dan ibu yang menyuskan anak.


D.I.Y (Do It Yourself) bermakna anda boleh lakukan sendiri – Mengapa tunggu lagi? Mulakan plan tindakan kecantikan dan kesihatan anda. Anda mempunyai LumiGlow® sebagai teman dan rakan anda. Sebagai suplemen dioleskan di kulit anda, LumiGlow® menggunakan bioteknologi dan juga nanoteknologi untuk memberikan anda kebaikkan bahan aktif terus ke aliran darah anda, tanpa melalui proses pencernaan yang lama. Dapatkan kesan yang hebat dengan penggunaan yang teratur. Dapatkannya, oleskannya, rasakannya dan serlahkannya.

CARA SAPUAN LumiGlow®

Sakit kepala / Migrain – Belakang telinga (bahagian yang keras) dan tengkuk
Meningkatkan kecergasan otak/IQ – Tengkuk & belakang badan
Rambut gugur/botak/beruban – Akar rambut/kulit kepala
Sakit mata/katarak/berselaput/rabun – Sekeliling mata
Resdung/selsema – Sekitar hidung dan leher
Asma/Tidur berdengkur – Sekitar hidung, leher & dada
Jerawat/jeragat – Sekitar leher
Penegangan muka – Sekitar leher
Sakit gigi/gusi/mata ikan – Tempat yang sakit & bahagian luar (pipi)
Berhenti merokok – Leher & dada
Tiroid/sakit tekak – Leher
Batuk – Leher & dada
Sakit jantung/dada/darah tinggi – Dada & belakang badan
Kencing manis – Kawasan “pankreas” (antara perut & dada). Jika telah luka/busuk/hampir dipotong, sapu di sekeliling kawasan tersebut.

Harga Pasaran bagi Lumiglow : RM 285.00 seunit


Harga saya, boleh ke page Lovelia Collections