Wednesday, August 13, 2014

Kisah Jariku Tersepit Pintu Kereta

Dalam kereta duk layan suami borak. Tapi dari semalam cam kurang nak bercerita. Lebih suka menjadi pendengar. Sampai naik pelik kawan tu. Memacam soalan keluar.

U, Okay ke?
U, sakit ek?
Demam ke?

Tapi entahlah, ku pun xtahu fikiran duk melayang memikir apa pun ku tak tahu.

Akhirnya, sampai di parking... Sekali tutup, x kuat.

Dua kali tutup... Arghhhhhhhhhhhh... dalam hati je. Tak terkeluar dari tekak. [tu tandanya sakit sangatttttttttt]

Kejap je kan...

Darah sikit terpancut dan selebihnya hitam dalam kuku. [huwaa Che Vie xmau kawan mama, dia gigit mama]

Selama naik blackie x penah pun kena.


U kenapa ni? Lebih relax berbanding biasa, sambil ku tunjuk jari yang dah berbelang hitam. diambil jariku, dibelek dan ditiup lembut.

Aku masih duk ngong tak tahu nak fikir apa. Air mata je meleleh [haru, sakit sangat dan ia mula membengkak]. Kuat diri gak pi keje.

share gak la kat fb, ramai bagi tips mengurangkan denyut. seharian juga menahan. teringat plak depan rumah ada pokok inai gemuk subur tu.


Malam hari tiba, keje memetik daun dan memasukkan ke dalam lesung batu bermula. ada pula la assistant korea saya, Incik Ammar, Dia ni memang pantang, if kat rumah, semua keje nak ditolong. pendek kata mama duduk rehat je kalau ada papa n Incik Ammar kt rumah. Alhamdulillah syukur dikurniakan lelaki2 hebat.


Setelah siap lumat yang x berapa, Incik Hubby tolong pasangkan inai di jari tengah. Inai ditumbuk tanpa campuran apa2.


Setelah itu dibungkus dengan facial cloth MK. 


Nak bagus minta orang yang menubuk tolong tiup sampai kering. ceh ni tambahan je. hahaha. untung ada anak. Alhamdulillah


Apa rasanya?
 Sejuk, selesa, kurang denyut dan macam disedut. Best2. Sampai kecut la yang bengkak2 tu. 


Hari ni da x sakit, cume rasa nyeri bila kuku kena permukaan apa2. nak tertanggal kot. Alhamdulillah, berjaya juga petua tradisional ini. Selamat mencuba.


Ibu Penyayang
Meza Salih
#sayajualShaklee





Wednesday, August 6, 2014

Bulan Kesuburan Shaklee - Gla Complex Bantu Hamil

Alhamdulillah, happy sangat bila diberitahu awal bulan Ogos, promosi dari Syarikat Shaklee yang beribu pejabat di Subang Jaya  pada Bulan ini adalah GLA COMPLEX.

Salah satu vitamin kegemaran saya kerana;
1. membantu pasangan yang belum dikurniakan cahaya mata untuk mengamalkannya.
2. membantu para wanita di luar sana yang menghadapi masalah period tak teratur dan gela PMS seperti senggugut, sakit pinggang dll.
3. mengecutkan cyst atau ketumbuhan di dalam rahim
4. menstabilkan paras gula dalam darah bagi pesakit kencing manis.

Dan dengan GLA COMPLEX, saya telah membantu 14 pasangan hamil biarpun ada seorang yang mengalami keguguran.

Jom ikuti testimoni dari saya.











Jom ketahui lebih lanjut mengenai GLA COMPLEX Shaklee.

Myza Shaklee - Set pantang terbaik MURAH
013.222.02.40